Ποδολογία Θεσσαλονίκη

Κάλοι

Κάλοι ποδιώνΟι κάλοι - τύλοι είναι ο σχηματισμός τοπικών σκληρύνσεων, η συνηθέστερη αλλαγή που παρουσιάζεται στα πόδια. Εμφανίζεται σε δύο μορφές, σαν ρόζος ή σαν κάλος-τύλος. Αντίθετα, προς τον ρόζο που είναι μόνον επιφανειακή σκλήρυνση, ο κάλος βρίσκεται σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, προκαλεί έντονο πόνο ο οποίος δημιουργείτε από την πίεση του πυρήνα (ρίζα) στα νεύρα που διασχίζουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος.

Μαλακοί και σκληροί κάλοι ή τύλοι ξεκινούν από υπερκερατώσεις, που είναι μία φυσιολογική αντίδραση του δέρματος σε χρόνια πίεση ή τριβή. Όταν αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε προκύπτουν οι κάλοι που μπορεί να είναι τόσο επώδυνοι ώστε να επηρεάζουν το βάδισμα, την επιλογή υποδημάτων αλλά και τις δραστηριότητες του ατόμου.

pos.dimioyrgite.kalos

Aιτίες τριβής και πίεσης θεωρούνται τα ακατάλληλα παπούτσια καθώς και παραμορφώσεις των αρθρώσεων, πτώση μεταταρσίων, βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), γαμψοδακτυλία, ραιβοποδία κ.α.

Oι μαλακοί κάλοι ή τύλοι είναι πολύ επώδυνοι και  βρίσκονται μόνο ανάμεσα στα δάκτυλα. Απορροφούν υγρασία από τον ιδρώτα και συχνά επιμολύνονται από μύκητες και βακτηρίδια.

Για την ασφαλή αφαίρεση των κάλων να επισκέπτεστε μόνον ειδικό ποδολόγο-ποδοθεραπευτή, ιδιαίτερα όσοι πάσχετε από Σακχαρώδη Διαβήτη. Αφαιρούμε τους κάλους με σμίλες, εξειδικευμένες φρέζες και με το ευχάριστο δρόσισμα μέσω της υγρής τεχνικής χωρίς πόνο.

Αποφεύγετε κερατολιτικά-καυστικά υγρά ή επιθέματα τα οποία δεν δίνουν ιδιαίτερη λύση, αντιθέτως βλέπουμε πολλά περιστατικά με μολύνσεις. Απαγορευτικά στις ευπαθείς ομάδες με Σακχαρώδη Διαβήτη και Νευροπάθεια.

Προμηθευτείτε προστατευτικά από πολυμερή Τζελ που ανακουφίζουν συγχρόνως με το έλαιο που περιέχουν.

Ενυδατώστε της περιοχές με ειδική κρέμα δίνοντας ελαστικότητα στο δέρμα (περισσότερη αντοχή στην πίεση).

Φοράτε κατάλληλα παπούτσια, ευρύχωρα με μαλακό δέρμα και όχι ψηλά τακούνια για τις γυναίκες.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά προϊόντα


Eπικοινωνία

Home
Κέντρο ποδολογίας
Γραβιάς 12
54645 Θεσσαλονίκη
Phone
+30.2310850066
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Map


Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη - Παρασκευή: 9.00 - 20.00
Σάββατο: 9.00 - 15.00

Facebook Twitter GPlus

Valid XHTML 1.0 Transitional