Ποδολογία Θεσσαλονίκη

Θεραπευτική φροντίδα ποδιών

Φροντίδα ποδιώνΗ θεραπευτική φροντίδα των ποδιών δεν είναι πολυτέλεια, είναι υγεία. Επιβάλετε ιδιαίτερα σε ευπαθής ομάδες όπως στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Ρευματοπάθειες, σε πόνους που προέρχονται από τους κάλους, σε εισφρύσεις νυχιών, σε φλεγμονές νυχιών και κάλων κ.λπ.

Ο ποδολόγος-ποδοθεραπευτής είναι σε θέση να διαγνώσει και να φροντίσει τα ως άνω προβλήματα των ποδιών. Σημαντική είναι και η πρόληψη σε διάφορες παθήσεις, ειδικά στο διαβητικό πόδι.
Περιγραφή μίας θεραπευτικής φροντίδας ποδιών

Ξεκινάμε με το ποδόλουτρο στο οποίο προσθέτουμε άλατα που ανακουφίζουν τα πόδια σας και τα προετοιμάζουν για την περαιτέρω φροντίδα.

Γίνεται μια γενική διάγνωση των ποδιών, παίρνουμε το ιστορικό σας και προχωρούμε αναλόγως, στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Κόβουμε τα νύχια σωστά και τα λειαίνουμε, καθαρίζουμε το επωνύχιο από τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούνται, για την ανακούφιση του ποδιού.

Απομακρύνουμε υπερκερατώσεις στα πέλματα, που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του μεταταρσίου και της φτέρνας. Στην συνέχεια λειαίνουμε τις περιοχές αυτές με φρέζα και αφαιρούμε τους ενοχλητικούς κάλους με σμίλες και ειδική φρέζα χωρίς πόνο.

Κλείνουμε αρμονικά με μασάζ και κρέμα ποδιών.Εκτός από τα προληπτικά μέτρα, ασχολούμαστε με μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αντιμετώπιση ειδικών παθήσεων του άκρου πόδα

Υπερκερατώσεις παθολογικής αιτίας, ονυχοεισφρύσεις (νύχια που εισχωρούν στο δέρμα), ονυχοεισφρύσεις με φλεγμονή, μυκητιάσεις, κάλοι - τύλοι σκληροί ή χρόνιοι, ονυχογρυπώσεις (χοντρά-παχιά νύχια), ραγάδες κ.α.

Ορθονυχία, αντιμετώπιση ονυχοείσφρυσης και ελικοειδών νυχιών

Τεχνική πλαστικού ελάσματος, τεχνική ατσάλινου ελάσματος.

Κρυοθεραπεία

Αντιμετώπιση μυρμηγκιάς.

Ορθοπλαστική

Ατομικά προσαρμοζόμενα σιλικονούχα επιθέματα για τα σημεία που επιδέχονται τριβή ή πίεση.

Ονυχοπλαστική

Μερική ή ολική διόρθωση κακοσχηματισμένων ή φαγωμένων νυχιών από κακώσεις, μυκητιάσεις ή ονυχογρυπώσεις και σε νύχια που δεν μεγαλώνουν.

Επίδεσμοι

Προστασία από πίεση ή τριβή, Επιθέματα στις υπερκερατώσεις – ραγάδες – φλεγμονές, προστασία μεταταρσίων κ.λ.π.

Μασάζ

Μασάζ στα πόδια για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενεργειακό μασάζ για απόλυτη ευεξία, μυοχαλαρωτικό μασάζ σώματος.

Υπεύθυνη, χωρίς πόνο, υγιεινή φροντίδα, ευχάριστο δρόσισμα μέσω της υγρής τεχνικής.

Συμβουλές για ότι αφορά τα πόδια.

Διαθέτουμε εξειδικευμένα προστατευτικά, νάρθηκες και κρέμες περιποίησης που μπορείτε να προμηθευτείτε και για την περαιτέρω θεραπεία ή περιποίηση των ποδιών σας στο σπίτι.

Η υγιεινή και η φροντίδα των ποδιών απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, με προχωρημένες τεχνικές, γι αυτό απευθυνθείτε στον ειδικό ποδολόγο.

Eπικοινωνία

Home
Κέντρο ποδολογίας
Γραβιάς 12
54645 Θεσσαλονίκη
Phone
+30.2310850066
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Map


Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη - Παρασκευή: 9.00 - 20.00
Σάββατο: 9.00 - 15.00

Facebook Twitter GPlus

Valid XHTML 1.0 Transitional